413
Een visgraatvloer alles over het wat en waarom

Als je ervan houdt om luxe landhuizen of kastelen te bezoeken, zal het je niet zijn ontgaan dat een visgraatvloer ook eeuwen geleden erg populair was. Dat gold vooral voor de mooiste kamers in het huis. Hiermee kon de eigenaar immers tonen hoe rijk en succesvol hij was. Het leggen van een visgraat motief was ook voor een vakman in die tijden een ingewikkelde klus. Met een visgraat PVC bereik je in onze moderne tijd hetzelfde effect, maar met beduidend minder moeite.

Hoe ziet de traditionele visgraat vloer eruit?

Een visgraat vloer werd gemaakt met planken van dezelfde lengte en breedte. Deze werden in een hoek van 90° ten opzichte van elkaar gelegd. Soms werd er gekozen voor twee verschillende kleuren hout om het patroon dat lijkt op een visgraat nog meer te benadrukken. Maar ook in één kleur geeft zo’n vloer een heel bijzonder effect. Een tweede optie is de Hongaarse punt. Hierbij is de hoek tussen de planken 45°. Een Hongaarse punt oogt wat rustiger dan een visgraat en dat is uiteraard een persoonlijke keuze.

Wil je meer weten van de mogelijkheden van een PVC vloer? Kijk dan eens op de website van een specialist, zoals VloerXL.nl. De vele opties en kleuren zullen je beslist verbazen.

Waarom zou je kiezen voor een PVC vloer?

Waarschijnlijk ben je al meerdere keren over een visgraat PVC vloer gelopen, niet beseffend dat het geen hout was. Een moderne PVC vloer is praktisch niet te onderscheiden van hout. Dat is uiteraard een voordeel als je kiest voor een visgraatmotief. PVC vloeren zijn duurzaam en onderhoudsarm. In vergelijking met laminaat is PVC minder gevoelig voor water en ziet dit er ook mooier uit. Als je kiest voor PVC, is dat goed te combineren met vloerverwarming. Ook op gebied van geluidsisolatie is een vloer van PVC een topper. Toch is een PVC vloer gemiddeld bijna net zo voordelig als een laminaat vloer.

Tip: let op de dikte van de toplaag

Een PVC vloer kan je in iedere kamer van het huis toepassen. Het is daarbij van belang dat je de dikte van de toplaag beoordeeld. Dat loopt in het algemeen van 0,3 tot 0,7 millimeter. Hoe dikker de toplaag hoe hoger de kwaliteit van de vloer. Het gebruik van de vloer bepaalt de dikte van de toplaag die nodig is. Kies dus aan de hand daarvan voor de juiste PVC vloer in iedere kamer.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners