758
Snel en veilig je glasprobleem kwijt?

Het is voorjaar! Heerlijk! De tijd van de voorjaarsschoonmaak ook. Zeker nu we met z’n allen thuis zitten tijdens de coronacrisis is het fijn om iets te doen te hebben. We gaan zelfs voor de lol de ramen wassen. Nou ja, voor de lol… Als je blijft wrijven en poetsen omdat die vlek op je raam maar niet weggaat, dan is de lol er gauw af. Maar, zit de vlek wel op het raam?

Je hebt het al geprobeerd met een sopje, met ammoniak en je hebt online zelfs een professioneel glazenwasmiddel gekocht, want: succes verzekerd! Ja, niet dus. De binnenkant gedaan, de buitenkant gedaan, de blaren op je handen gewreven, maar de vlek in het midden van het raam is niet weg. Hoe kan dat nou?

Waarom krijg ik die aanslag op het glas niet weg?

Het antwoord is een beetje suf: de aanslag zit namelijk niet op je ruit, maar ín je ruit. En zie daar maar eens te komen met een spons en trekker. Kijk, de meeste huizen van Nederland zijn inmiddels wel voorzien van dubbel glas. Dat is mooi, want het houdt de warmte binnen en de koude buiten en in de zomer juist andersom! Bovendien bespaar je met dubbel glas stookkosten én spaar je het milieu. Het mes snijdt dus lekker aan twee kanten. Maar… dubbel glas gaat niet oneindig lang mee. Het kan lek raken en dan kan zich condens vormen tussen beide glasplaten in.

Hoe kan er aanslag tussen de glasplaten ontstaan?

Dubbel glas bestaat uit twee glasplaten en een spouw. In die spouw zit lucht of gas. Een lijst houdt de platen bijeen en de lucht en het gas op zijn plaats. Aanvankelijk zit het dubbele glas lekker strak in het kozijn, maar gaandeweg de jaren kan het kozijn gaan lekken. Er sluipt vocht naar binnen en dat gaat werken op de omlijsting van het dubbel glas, waardoor er uiteindelijk een lek in de lijst van het dubbel glas kan ontstaan. Daarvoor kan er condens komen tussen beide glasplaten en als die condens opdroogt, laat het kalkresten achter. Dat is de aanslag die je ziet en maar niet weggepoetst krijgt…

Hoe krijg ik die aanslag weg?

Ook hier hebben we weer een wat lullig antwoord: je krijgt de aanslag tussen beide glasplaten niet weg. Het raam is lek en dat kan niet gerepareerd worden. Je hebt dus twee opties: de aanslag voor lief nemen en dan maar een iets minder uitzicht óf de ruit vernieuwen. Let wel: als je voor de eerste keuze gaat, moet je er ook rekening mee houden dat de ruit zijn isolatiewaarde goeddeels kwijt is. Met andere woorden: de ruit houdt de warmte minder goed binnen en de koude minder goed buiten. En dat ga je uiteindelijk ook merken aan je energierekening.

Van aanslag in de ruit tot een aanslag op je portemonnee?

Het is geen gezicht, die vlek in je ruit. En om nou vitrage ter camouflage op te hangen, dat zie je ook niet zitten. Dat is zoooo jaren 70! Toch maar een nieuwe ruit dan. Maar bij wie? Pak je telefoon en ga naar Glasprobleemkwijt. Type je woonplaats of postcode in en je krijgt direct het telefoonnummer te zien van jouw lokale glaszetter. Hij kan je van uitstekend advies voorzien. Bel hem en nodig hem uit om een kijkje te komen nemen. Hij komt vast en zeker met een goede en betaalbare oplossing. Doe nou maar, dan zie jij het het straks weer heerlijk helder!

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners